Wandeling ”Zie Jezus in Amsterdam”

Onderstaand artikel werd gepubliceerd op de website van de stichting Tot Heil des Volks:

 

Een groep geïnteresseerde gemeenteleden en diakenen van de Petrakerk in Bunschoten maakten een wandeling door Amsterdam. De groep werd ontvangen door gids Ellie Pater. Ze nam de groep mee door Amsterdam en liet hen het werk van THDV zien.

Gids Ellie verrast de groep door allerlei plekken aan te wijzen waar je ‘zomaar’ iets van God ziet. Bijvoorbeeld een groot gebouw tegenover het Centraal Station met de levensgrote tekst: God roept u – Jesus loves you. De koffie- en lunchpauzes vonden plaats in de verschillende locaties van THDV. Tijdens de koffie vertelde Ellie meer over de diverse projecten van THDV en liet ze een geluidsfragment horen waarin Gerard aan het woord is. Gerard is al jaren dakloos en kent het straatleven van Amsterdam op zijn duimpje. Gerard: ‘Weet je wat het is… als je aan de onderkant leeft… dan móet je wel omhoog kijken!’  Ellie vertelt: ‘ Gerard was altijd elke dag bij ons. Een vaste bezoeker bij de dagopvang voor daklozen. We zagen hem graag komen, want hij was altijd wel in voor een spelletje. Hij bracht positiviteit!’ Sinds twee maanden komt Gerard niet meer. ‘En niemand weet waar hij is’, zegt Ellie. ‘We hebben hem gezocht, maar er is nog geen spoor. We zijn bang dat hij dood is.’ (Inmiddels is Gerard gelukkig weer terecht).

Inspirerende verhalen
Behalve een heerlijke lunch werd de groep in Shelter Jordan ook getrakteerd op inspirerende verhalen. De jonge manager Timo vertelde  dat de schoonmaakploeg in de Shelters bestaat uit mensen die om wat voor reden dan ook een tijdelijk onderkomen in Amsterdam kunnen gebruiken. De mensen maken twee tot vier weken deel uit van de schoonmaakploeg, tegen kost en inwoning. De werkdag begint voor hen met een dagelijkse ontmoeting rond de Bijbel. Niet alleen gasten van het hostel, maar ook de schoonmakers maken dus kennis met Jezus. Timo: ‘ We hebben hier echt dagelijks mooie gesprekken. God is op zoek naar het verlorene en wij mogen Hem daarbij helpen. Elk weekend zijn alle bedden bezet, de mensen komen naar ons toe en wij delen uit van Jezus’ liefde.’ De groep sloot de lunch zingend af met ‘Groot is Uw trouw, o Heer’.

De kapel
Midden op de Wallen bevindt zich Shelter City, waar mensen gastvrij worden ontvangen door de vrijwilligers. Iets verderop leunt een klein kapelletje tegen een enorm sekstheater. De Allemanskapel, die behoort tot Oudezijds 100: een communiteit van christenen die zout en licht willen zijn op de Wallen. Ellie neemt de groep mee de kapel in; de prachtige ruimte zit direct vol. Het moment van rust brengt het besef dat Jezus wel degelijk zichtbaar is in Amsterdam, voor wie er oog voor heeft.

Onder de indruk van alle verhalen, neemt de groep even later afscheid van de gids. Een wandeling door Amsterdam zal nooit meer hetzelfde zijn…

THDV is sinds kort ook actief in Bunschoten. We bieden hulp aan verslaafden met het project Waypoint Bunschoten.

Een verslag van het bezoek van de gemeenteleden van de Petrakerk in Bunschoten stond in de Bunschoter. Bekijk hier het artikel (deel 1 & deel 2) in de Bunschoter van vrijdag 13 april 2018.

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.