Kinder- en tienerpastoraat

HELP! Mijn ouders gaan scheiden! Wat nu?
HELP! Ze doen me pijn!
HELP! Mijn zus is ziek, maar ik ben er ook nog!
HELP! Ik word gepest!

Doelgroep

Kinderen en tieners die zorg nodig hebben bijstaan en laten merken dat ze er niet alleen voor staan. Er is altijd een liefdevolle Vader in de hemel die van ze houdt. Vanuit de doopbelofte als basis willen we omzien naar de kinderen van onze God. De gemeente heeft bij de doop beloofd zorg te dragen voor alle kinderen in de kerk. Opvoeders mogen verwachten dat de gemeente bij kan springen. Dat kan gebeuren door verschillende situaties. Vooral als de volwassene zelf in de knel komt te zitten. Juist ook kinderen hebben dat steun uit de gemeente nodig. Kinderpastoraat verschilt niet van gewone pastoraat, behalve dan dat het toegespitst is op kinderen. Deze steun kan worden gegeven door een aantal gemeenteleden met een warm hart voor kinderen en die zijn toegerust voor dit speciale werk.

Wat kunt u doen?

• Bid voor de kinderen in de kerk
  • Geef de kinderen in de kerk het gevoel dat ze erbij horen
  • Kent u een kind die zorg nodig heeft?
    Geef het door aan de kerkwerkers of aan een ambstdrager

Kerkwerkers kinder- en tienerpastoraat Bunschoten-Oost

Johan Koelewijn & Wilma Koelewijn – Duijst (Coördinator)
Ethelka van de Geest – de Graaf
Marijke de Graaf – Koelewijn
Jaap van Soeren

Deze kerkwerkers zijn aangesteld door de kerkenraad van de Petrakerk.
Zij hebben een cursus gevolgd van de HGJB in samenwerking met stichting CHRIS samen met kerkwerkers uit onze zustergemeenten.

Kinder- en tienerpastoraat voor als het even niet lekker gaat!