Evangelisatie

Utrecht Mission is het regionale samenwerkingsverband van GKv-kerken uit de provincie Utrecht rond mission-projecten in Congo en Oeganda.

2 op de 3 mensen wereldwijd kennen Jezus niet. Onze wereld heeft Jezus nodig. Als Gereformeerde Kerken vrijgemaakt willen we het geloof delen, wereldwijd. Daarom ondersteunen we samen lokale kerken en organisaties in Congo, Oeganda en de Centraal Afrikaanse Republiek die daar volop mee bezig zijn, in woord en daad. En dat werkt! Zij weten wat er nodig is en welke aanpak het verschil maakt.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van Utrecht Mission www.utrechtmission.nl

UMA staat voor Utrechtse Missionaire Arbeid. De stichting is een initiatief van Gereformeerde Kerken (GKV) in Utrecht. Het doel van de stichting is om het goede nieuws van Jezus Christus in Utrecht te verspreiden, met name onder moslims. De oemma (Arabisch: الامة الاسلامية Al-oemma al-islamiyya of kortweg: Al-oemma) is de wereldwijde islamitische gemeenschap. Met onze naam geven we dus aan dat we veel respect hebben voor moslims. We weten dat het verhaal van Jezus onze levens verandert en we willen graag dat onze moslim vrienden dit verhaal ook zien of horen. De stichting werkt met een team van vrijwilligers en een aantal betaalde werkers om op een concrete manier de liefde van God in Utrecht te delen. Vanuit deze bron organiseert Stichting UMA zowel activiteiten met een duidelijk Christelijk karakter zoals bijbel studies en dialoog avonden, als meer algemeen welzijnswerk zoals taalklassen, stadslandbouwprojecten, een naaiatelier, fietsen maken, kinderclubs en andere activiteiten die sociale cohesie bevorderen. Stichting UMA werkt nauw samen met Huis van Vrede, een kerk van en voor Kanaleneiland. We gebruiken ook vaak het gebouwtje van Huis van Vrede.

Website Stichting UMA