Digitaal collecteren vanaf zondag 24 februari

Het is niet meer vanzelfsprekend dat iedereen contant geld bij zich heeft tijdens de kerkdienst, want bijna iedereen betaalt met de pinpas. En ook de collectemunten worden wel eens vergeten. En wat te denken van die maandelijkse deurcollecte. Oeps, even geen rekening mee gehouden. En het doel van deze collecte spreekt u juist erg aan. Voor mensen die zich in dit beeld herkennen hebben we goed nieuws.

In samenwerking met Givt starten we op 24 februari met het nieuwe collecteren. Betalen met de smartphone.

Hoe werkt het?

U opent de app, voert uw gift aan de 1e en de 2e collecte in en haalt uw telefoon langs de 1e collectezak; hierin zit een zender.

De telefoon trilt en op het scherm komt de melding dat u heeft gedoneerd.

Ook de deurcollectezakken zijn voorzien van een zender waarmee u digitaal kunt betalen.

Liever contant?

Het blijft mogelijk om met contant geld of collectemunten met de collecte mee te doen.

Gebruik maken van deze service? Download dan de Givt-app. Deze is beschikbaar op www.givtapp.net/download of in de App Store en Google Play.

Na het downloaden van de app dient u zich eenmalig te registreren en aanvullende gegevens in te voeren. Hiermee geeft u onder andere een machtiging af voor de bankafschrijving van uw gift.

Meer informatie?

Komende weken nemen wij als diakenen u verder mee in de werking van GIVT.

Dit doen wij als volgt:

* Via de beamer;

* Via brochures en boekenleggers die we uitdelen;

* Via de website, facebook en twitter van de Petrakerk;

* Op zondag 17 februari na de ochtenddienst

Uiteraard kunt u ons ook aanspreken.

Alvast een aantal wetenswaardigheden over GIVT:

* In meer dan 300 kerken in Nederland collecteert men al met GIVT;

* Bijna 50 Gereformeerd Vrijgemaakte kerken werken ermee;

* Stornering is mogelijk;

* Met GIVT geeft u anoniem, de Petrakerk ziet niet wie er geeft;

* GIVT is veilig, GIVT werkt samen met SlimPay;

* Aan het einde van het jaar krijgt u via de app een overzicht van uw giften voor uw belastingaangifte;

* De kosten voor het gebruik van GIVT bedragen momenteel nog 4,5% van uw donatie. Dit bedrag wordt ingehouden op uw donatie;

* Daar tegenover staat dat alle deelnemende kerken merken dat hun collecte-opbrengsten toenemen!

* Meer informatie kunt u ook vinden op www.givtapp.net

Met vriendelijke groet,

Frank-Wim Hopman