Diaconie

Gavenbank

Samen bouwen aan Christus’ kerk. Als ieder zijn steentje bijdraagt, maken we Hem samen groot. Ook binnen de eigen gemeente zijn er veel taken die we op kunnen pakken om te bouwen aan Christus gemeente. Het kerkelijk bureau beheert een gavenbank zodat gemeenteleden kunnen aangeven naar welke kerkelijke activiteiten hun belangstelling uitgaat. Hiervoor hebben de diakenen een nieuw formulier opgesteld. Dit formulier kun je van deze site downloaden, uitprinten, invullen en inleveren bij de diakenen of in de hal in de bus. Het formulier is te vinden onder downloads.

Contact diaconie

Voorzitter: Peter Koelewijn
Secretaris: Maikel Koelewijn
E-mailadres: diaconie@bunschoten-oost.nl

Diaconale Actie 2018-2019utrechtmission

Ook dit seizoen organiseren de diakenen weer een diaconaal project. Dit keer is dat in samenwerking met Utrecht Mission

We kunnen door dit project 10 predikanten en evangelisten laten studeren aan de TU in Kameroen. Hierdoor zijn wij betrokken om Gods wereldwijde kerk te vergroten en mission nóg dichterbij te brengen.

Op zondag 18 november 2018 was het diaconale zondag met een speciale middagdienst die in het teken stond van dit project. Ds. Brink uit Waddinxveen is in deze dienst voorgegaan (vice-president en mede-oprichter van IUDI). Vervolgens hebben we in 2019 ook een zendingszondag gehouden op 12 mei.  Dominee Moussa Bongoyok uit Kameroen was in deze dienst een speciale gast die zijn verhaal kwam doen en ons speciaal kwam bedanken omdat wij als gemeente dit project steunen.

Voor meer info over dit project verwijzen we u naar de speciale website van Utrecht Mission   Klik hier

Diaconale Actie 2017-2018

– Stichting tot Heil des Volks –

Website Stichting Tot Heil des Volks

THDV is een koepelorganisatie en onder deze koepel vallen veel verschillende activiteiten. We zijn een landelijke organisatie met ons zwaartepunt in Amsterdam. We werken voor vier doelgroepen: ProstitueesVerslaafdenDak- en thuislozen, en Kinderen in armoede. Verder hebben we de pijler Gastvrijheid en de pijler Identiteit.

Lees rustig verder, bekijk ons filmpje hieronder en verdiep je in ons werk; we hopen dat je net zo enthousiast wordt als wij!

Diaconale Actie 2016-2017

– Zending & Hulpverlening –

Website Stichting UMA
Website Utrecht Mission

Vanwege een schuld aan de zending (stichting UMA en stichting Utrecht Mission) is besloten om de diaconale actie dit seizoen te houden voor zending & hulpverlening.

Wat doet Stichting UMA?uma

UMA staat voor Utrechtse Missionaire Arbeid. De stichting is een initiatief van Gereformeerde Kerken (GKV) in Utrecht. Het doel van de stichting is om het goede nieuws van Jezus Christus in Utrecht te verspreiden, met name onder moslims. De oemma (Arabisch: الامة الاسلامية Al-oemma al-islamiyya of kortweg: Al-oemma) is de wereldwijde islamitische gemeenschap. Met onze naam geven we dus aan dat we veel respect hebben voor moslims. We weten dat het verhaal van Jezus onze levens verandert en we willen graag dat onze moslim vrienden dit verhaal ook zien of horen. De stichting werkt met een team van vrijwilligers en een aantal betaalde werkers om op een concrete manier de liefde van God in Utrecht te delen. Vanuit deze bron organiseert Stichting UMA zowel activiteiten met een duidelijk Christelijk karakter zoals bijbel studies en dialoog avonden, als meer algemeen welzijnswerk zoals taalklassen, stadslandbouwprojecten, een naaiatelier, fietsen maken, kinderclubs en andere activiteiten die sociale cohesie bevorderen. Stichting UMA werkt nauw samen met Huis van Vrede, een kerk van en voor Kanaleneiland. We gebruiken ook vaak het gebouwtje van Huis van Vrede.

Wat doet Utrecht Mission?utrechtmission

Utrecht Mission is het regionale samenwerkingsverband van GKv-kerken uit de provincie Utrecht rond mission-projecten in Congo en Oeganda.2 op de 3 mensen wereldwijd kennen Jezus niet. Onze wereld heeft Jezus nodig. Als Gereformeerde Kerken vrijgemaakt willen we het geloof delen, wereldwijd. Daarom ondersteunen we samen lokale kerken en organisaties in Congo, Oeganda en de Centraal Afrikaanse Republiek die daar volop mee bezig zijn, in woord en daad. En dat werkt! Zij weten wat er nodig is en welke aanpak het verschil maakt

 

Diaconale Actie 2015-2016

logo_De_Verre_Naasten

– Noodhulpfonds voor vluchtelingen –

Website Vere Naasten

Dit keer is gekozen voor het Noodhulpfonds voor vluchtelingen van de Verre Naasten.
Aan alle GKv-diaconieën heeft de Verre Naasten  – samen met het Diaconaal Steunpunt – gevraagd te collecteren voor het Noodhulpfonds. Dit is dan ook de reden dat we logischerwijs voor dit project hebben gekozen. Het noodhulpfonds richt zich op drie deelterreinen: opvang van vluchtelingen in de regio (via GZB-partners in Syrië en Libanon), hulp onderweg, in landen als Griekenland, Moldavië en Hongarije (via partnerkerken van de deelnemende organisaties) en opvang/hulp in Nederland (via GZB-partner Stichting Gave naar gemeenten in Nederland). Tevens is het nieuwe noodhulpfonds een reactie op de massale vluchtelingenstroom naar Europa.

Diaconale Actie 2014-2015

compassion

– Compassion –

Website Compassion

Als doel is gekozen voor een project van Compassion. In Ecuador ligt in het Andesgebergte de provincie Bolivar met als hoofdstad Guaranda. In deze stad is 2 jaar geleden een Compassion-project opgestart dat arme moeders ondersteunt. Compassion werkt hierbij samen met een lokale kerk, de ‘Primera Iglesia Bautista de Guaranda’. De kerk en de moeders hebben door de armoede die er is samen het idee opgepakt om een bedrijf op te zetten voor het fokken, opkweken en verkopen van kleine diersoorten, zoals vleeskuikens, cavia’s en konijnen. Om dit plan te realiseren moeten er twee stallen gebouwd worden en moeten dieren, voer en het nodige gereedschap aangekocht worden. Daarnaast moeten de vrouwen geschoold worden op het gebied van verzorging en teelt van de dieren, maar ook op het gebied van management, verkoop en financiele administratie.

Diaconale Actie 2013-2014

– Stichting Livingstone –Logo_Livingstone

Info: Website Stichting Livingstone

Elk jaar adopteren de diakenen voor een jaar een ontwikkelingsproject. De diaconale zondag is voor de diakenen het startsein om zich volledig met de hele Petrakerk voor dat project in te zetten. Dit jaar is gekozen voor de Stichting Livingstone. Livingstone organiseert werkvakanties waarbij kleine groepen uit Nederland meewerken op een lokaal project in een ontwikkelingsland. Leden uit onze gemeente gaan los van elkaar dit jaar op twee verschillende projecten aan de slag. Wij gaan dit jaar geld inzamelen voor de bouw van een school in Ghana!

Diaconale Actie 2012-2013

– JONGEREN IN ZUID-AFRIKA –

Info: De Verre Naasten, Project: Thusano Studiefonds logo_De_Verre_Naasten

Een leven in extreme armoede, dat is de toekomstverwachting van veel jongeren in de arme delen van Zuid-Afrika.Net als hun ouders,leven van nog geen euro per dag. Onderwijs kan deze cirkel van armoede doorbreken. De Gereformeerde kerken in Zuid-Afrika zien dat ook, daarom hebben zij een studiefonds opgericht voor jongeren in hun kerk. Elk jaar ontvangen zo’n dertig jongeren rond Pretoria een beurs via het studiefonds Thusano; ‘help elkaar’. Dankzij deze beurs kunnen de jongeren studeren of een vakopleiding volgen en zichzelf in de toekomst in eigen onderhoud voorzien. Maar dat niet alleen, door deze investering worden ook de lokale gemeenten van de Vrije Gereformeerde Kerk van Zuid-Afrika versterkt, in kennis en vaardigheden en op financieel gebied. Bijzonder aan het studiefonds is dat de jongeren, als ze eenmaal een goed salaris verdienen, zelf bijdragen aan het fonds doordat ze hun studieschuld terugbetalen. Op die manier kunnen in de toekomst steeds weer jongeren geholpen worden, ook zonder dat er – op den duur – geld nodig is van De Verre Naasten of van de eigen zusterkerken in en rond Pretoria.

Onze diakenen willen graag samen met u geld inzamelen voor dit studiefonds om zo jongeren uit de armoede te laten komen. Er staan alweer prachtige acties in de steigers en met uw enthousiaste inzet en gulle hand hopen we opnieuw op een geslaagd project. En… misschien organiseren we ook een reis naar Zuid-Afrika. Genieten van een onvergetelijke vakantie en tegelijk dit goede doel steunen! Dat zou toch prachtig zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.