Catechisaties

Het geloof in God wordt al eeuwenlang doorgegeven van de ene generatie op de andere. Catechisatie is daar een hulpmiddel bij. Tijdens catechisatie leren jongeren wat christenen geloven, hoe een christelijke levensstijl eruit ziet, op welke manieren je kunt bidden en hoe God met de Bijbel helpt om je geloof verder te verdiepen.

Jongerencatechisatie begint met 12 jaar. Als jongeren begrijpen wat ze geloven en als volwassene hun geloof willen belijden in deze wereld kunnen ze geloofsbelijdenis afleggen. De meeste jongeren doen dit tussen hun 17e en 25e jaar.

Volwassenen, of jongeren die niet zijn opgegroeid in de kerk, kunnen ook catechisatie volgen. Neem in dat geval contact op met de predikant, hij kan je meer vertellen over de mogelijkheden

Vanaf seizoen 2017/2018 is er een nieuwe catechisatiemethode gestart: Jong Winsum.

Alle jongeren vanaf 12 – 18 jaar komen iedere vrijdagavond om 18:45 uur bij elkaar in de Petrakerk. Deze avond duurt tot ongeveer 20:30 uur. De avond bestaat uit een intro van het thema daarna komen de jongeren in leeftijdsgroepen bij elkaar en na de tijd is er de gelegenheid om wat te drinken en bij te praten.

Indien er vragen zijn over de catechesatie kun je contact opnemen met Wijnanda of Annet:

Wijnanda van den Broek

Annet Malestein