Boek over 50 jaar Petrakerk Bunschoten

Dat onze Petrakerk vijftig jaar bestaat, is inmiddels wel bekend, gezien de enorm vele gemeentelijke activiteiten deze maand. Ter gelegenheid van dit jubileum is er ook een herdenkingsboek samengesteld: ‘Petrakerk. De geschiedenis van een kerkgebouw en een gemeente.’

Het boek telt 143 pagina’s en bevat zo’n 170 foto’s, overzichten en tabellen. De presentatie is komende zaterdag 6 oktober tijdens een feestelijke herdenkingsavond in het uit 1968 daterende kerkgebouw. Niet alleen gemeenteleden, maar iedereen is daar welkom.

Notulen

Voor hun ‘jonge kerkgeschiedenis’ baseerden de auteurs Hans Hopman en Willem Ruizendaal zich vooral op een halve eeuw kerkenraadsnotulen en kerkbladen. Ze laten het reilen en zeilen van de bijna 800 leden tellende gemeente zien, afgewisseld door enkele interviews en korte kaderstukjes met een anekdotische dan wel serieuze ondertoon.

Dankzij sponsoring is de prijs van de in kleur uitgevoerde uitgave laag: slechts € 10,-.  Het herdenkingsboek ligt straks niet in de winkel, maar is alleen te bestellen bij Willem H. de Graaf, Koerierster 2, 3751 XN Bunschoten (mail: willemh_degraaf@hotmail.com). De oplage is beperkt, dus wees er snel bij.

De Petrakerk vlak na de oplevering in 1968.